APe Káva Peru - Grade 1 Organic 250 g Najväčšia časť produkcie kávy v Peru pochádza zo severnej časti krajiny, z kávových oblastí Piura, Lambayegue a Cajamarca. Najlepšie kávy sa vyvážajú do Európy, Japonska a Spojených štátov. Vďaka svojmu jemnému charakteru sa peruánska káva často používa pre miešanie espresso zmesí, French roast a ako základ ochutené kávy. Dobrú kávu môžeme nájsť vysoko v Andách v údolí Chanchamayo (približne 200 km severne od hlavného mesta Lima) a Urubamba a severnej Peru si tiež získava reputáciu ako producent kvalitných, certifikovaných, organicky pestovaných káv. Káva z Peru je spracovaná takmer výhradne mokrým procesom a vyznačuje sa veľmi jemnou, sladkastou, vyváženou chuťou s minimom kyslosti a príjemnou arómou. Najvyššia akosť sa označuje HG alebo SHG (High Grown - Strictly High Grown), prípadne i AAA a možno v nej nájsť tóny vanilky či orieškov. Zrnková káva. Káva z Peru je spracovaná takmer výhradne mokrým procesom a vyznačuje sa veľmi jemnou, sladkastou, vyváženou chuťou s minimom kyslosti a príjemnou arómou.