Amylon Prášok kypriaci do pečiva bezlepkový BIO 12 g

Cena vrátane DPH: 0.30 €
Do obchodu Grizly
Amylon Prášok kypriaci do pečiva bezlepkový 12 g BIO Výborný pomocník pri pečení, vaša cesto bude odľahčené a nadýchané. Pomôže vám pripraviť skvelé bábovky, muffiny alebo sušienky. Prášok do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá sóda Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku. Kypria o niečo menej. Použite 1,5 sáčku tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčné prášok. Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a nadobudne na objeme. Ide to docieliť dvoma spôsobmi - biologickým (droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a zásad). Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku: 1) bežný kypriaci prášok: kyslú zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov) 2) k ypřicí prášok bez fosfátov kyslú zložkou je vínny kameň (vinnan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch zásaditou zložkou je jedlá sóda ďalej obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite Zloženie: kukuričný škrob *, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné. Môže obsahovať stopy mlieka a vajec. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Výborný pomocník pri pečení, vaša cesto bude odľahčené a nadýchané. Pomôže vám pripraviť skvelé bábovky, muffiny alebo sušienky. Prášok do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá sóda.